Cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıyan görüntüler, Başkentte kural ihlallerinin sadece idari bir ceza konusu olmadığını; doğrudan insan hayatını, mal güvenliğini ve kamusal güvenliği tehdit eden kronik bir sorumsuzluk olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Saniyelerle Yarışan Ekiplere Sürücü Engeli

Edinilen bilgilere göre, Bağlum Çevre Yolu aksında seyir halindeki bir tırın motor bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tırın dorsesini kaplarken, ihbar üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Ancak yangın nedeniyle durma noktasına gelen trafikte, ambulans ve itfaiye gibi araçların geçişi için boş bırakılması yasal bir zorunluluk olan emniyet şeridi, çok sayıda sivil araç tarafından kapatıldı. Sirenlerini çalarak yol almaya çalışan itfaiye aracı, kilometrelerce uzanan araç kuyruğu ve şerit ihlalleri nedeniyle dakikalarca dur-kalk yapmak zorunda kaldı.

Emniyet Şeridi Kestirme Yol Değil, Can Damarıdır

Olay anında trafikte bulunan diğer bilinci vatandaşların cep telefonu kameralarıyla kaydettiği görüntüler, sosyal medyada ve Başkent kulislerinde büyük tepki topladı. Görüntülerde, itfaiye aracının arkasından dahi emniyet şeridine girerek ilerlemeye çalışan araçlar dikkat çekti.

Uzmanlar ve emniyet yetkilileri, bu tür yangın ve kaza olaylarında ilk 10 dakikanın hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor:

  • Alevlerin Yayılma Hızı: Bir araç yangını ortalama 3 ila 5 dakika içinde tüm gövdeyi sarıp patlama riskine yol açabiliyor.
  • Zaman Kaybının Faturası: Emniyet şeridindeki birkaç dakikalık gecikme, sadece yanan bir aracın tamamen kül olmasına değil; olası bir yaralanmada sağlık ekiplerinin hastaya ulaşamamasına ve can kayıplarına neden olabiliyor.

Denetimlerin ve Cezaların Artırılması İsteniyor

Bağlum Çevre Yolu'nda yaşanan bu son olay, Ankara genelindeki çevre yolları ve ana arterlerde elektronik denetleme sistemlerinin (EDS) ve mobil trafik ekiplerinin denetimlerini sıklaştırması gerektiği seslerini yeniden yükseltti. Vatandaşlar, sadece cezai işlem uygulanmasının yeterli olmadığını, emniyet şeridini gasbeden sürücülerin ehliyetlerine el konulmasına kadar varan daha caydırıcı yaptırımların hayata geçirilmesini talep ediyor.

Bu haberi nasıl buldunuz?
Teşekkürler! Görüşünüz kaydedildi.
A
Haberi Hazırlayan
Ankara Haber Merkezi
Genel Yayin Yonetmeni
Türkiye'nin en kapsamlı haber merkezi.
565 yayin 30 okunma 0 yorum
Ankara Ankara emniyet şeridi ihlali Bağlum çevre yolu tır yangını Ankara itfaiye emniyet şeridi
Yazar Profili Tüm yazılarını incele 565 yayinlik arsiv
Haberi Öner
Kaydet, gönder veya bağlantıyı kopyala.
Bu bağlantı mevcut haber sayfasının kalıcı adresini paylaşır.
Topluluk Akışı

Okur Yorumları

Editör onayından geçen yorumlar görünür. Yapıcı katkılar öne çıkar.

0 yorum yayında Yorum Yaz

Yorum bırakın

Yorumlar editör onayı sonrası yayınlanır.
Bu haber için henüz yayında yorum yok. İlk yorumu siz bırakabilirsiniz.