Olay, sabah saatlerinde Cebeci İstasyonu’nda meydana geldi. Yaşanan durumun ardından güvenlik ve inceleme çalışmaları nedeniyle Ankara ile Mamak istasyonları arasındaki çift hatlı işletime geçici olarak ara verildi.
SEFERLERDE GECİKME YAŞANIYOR
Başkentray tarafından yapılan bilgilendirmede, trenlerin kontrollü şekilde tek hat üzerinden yönlendirildiği ve bu nedenle seferlerde gecikmelerin oluştuğu belirtildi. Özellikle işe gidiş saatinde hatta yoğunluk oluşurken, Kayaş, Mamak, Cebeci, Ankara Gar yönünde seyahat eden yolcuların bekleme sürelerinin uzadığı bildirildi.
BAŞKENTRAY’DAN RESMİ AÇIKLAMA
Kurumun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sayın yolcularımız, Cebeci istasyonunda yaşanan üzücü bir olay nedeniyle Başkentray trenlerimiz Mamak-Ankara istasyonları arasında tek hat üzerinden işletilmekte olup, seferlerde gecikmeler yaşanmaktadır. Yolcularımızın gecikmelerden etkilenmemesi için alternatif ulaşım seçeneklerini de değerlendirmeleri önemle duyurulur."
YOLCULARA ALTERNATİF UYARISI
Yetkililer, hattı kullanacak yolcuların mağduriyet yaşamaması için EGO otobüsleri, Ankaray ve metro hatlarını alternatif olarak değerlendirmesini istedi. Özellikle Dikimevi, Kurtuluş ve Ankara Gar aktarmalarında yoğunluk beklendiği için yolculara zaman planlaması yapmaları önerildi.
Olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatılırken, hattın normal sefere ne zaman döneceğine ilişkin henüz net bir saat paylaşılmadı. Başkentray, gelişmelerin resmi kanallardan duyurulacağını bildirdi.
GÜNCELLEME TAKİBİ
Haber Ankara olarak hatta yaşanan gelişmeleri anlık takip ediyoruz. Normal sefere dönüş saati belli olduğunda haberimiz güncellenecektir.
Son Güncelleme: 7 Mayıs 2026 - 10:45
Okur Yorumları
Editör onayından geçen yorumlar görünür. Yapıcı katkılar öne çıkar.
Yorum bırakın