ANKARA – Başkent ulaşımının en yoğun arterlerinden biri olan Fatih Köprüsü, hafta sonu mesaisine giriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yapılan resmi duyuruya göre, köprü üzerinde gerçekleştirilecek iyileştirme çalışmaları nedeniyle trafik akışı geçici olarak durdurulacak. Özellikle Keçiören ve Dışkapı yönünden merkeze ilerleyecek sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.
🕙 Çalışma Saatleri: Gece 22.00’den Sabah 05.00’e Kadar
Günlük hayatın akışını bozmamak adına gece saatlerine planlanan çalışmalar, 21 Şubat Cumartesi ve 22 Şubat Pazar gecelerini kapsıyor. Köprü, her iki gece de saat 22.00 itibarıyla trafiğe kapatılacak ve sabah saat 05.00’te tekrar açılacak.
🚗 Sürücüler İçin Alternatif Güzergâhlar
Çalışma süresince Fatih Köprüsü’nü kullanamayacak olan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ABB’den önemli bir uyarı geldi. Sürücülerin bu saat dilimlerinde;
- Yan yolları ve
- Belediye tarafından belirlenen alternatif güzergâhları kullanmaları önemle rica olundu.
📍 Editör Notu: Neden Fatih Köprüsü?
Fatih Köprüsü, özellikle Keçiören ilçesinin şehir merkeziyle olan bağlantısını sağlayan en ana köprü konumundadır. Gece saatlerinde havalimanı yönüne gidecek olanların veya şehirler arası yolculuğa çıkacakların, köprü kapatılmadan 15-20 dakika önce güzergâhlarını planlamaları, zaman kaybını önleyecektir.