Sincan’da okulda silah iddiası: Ortaokulda şeffaf poşet uygulaması başlatıldı

Başkentte eğitim güvenliğiyle ilgili kaygıları büyüten bir iddia Sincan’dan geldi. Açık kaynak haberlerde yer alan bilgilere göre, Andiçen Mahallesi Haki Sokak’taki bir ortaokulda eğitim gören 5. sınıf öğrencisi erkek çocuğun tabancayla okula geldiği öne sürüldü. İddiaya göre öğrenci bu silahı bir gün değil, üç gün boyunca yanında taşıdı. Haberlerde silahın çocuğun dedesine ait olduğunu söylediği de aktarıldı.  

Olayın okul içinde fark edilmesinin ardından velilerin ihbarda bulunduğu, bunun üzerine polis ekiplerinin okula sevk edildiği belirtildi. Açık kaynaklarda polislerin söz konusu silaha el koyduğu ve soruşturma başlatıldığı bilgisi yer alıyor. Aynı haber akışında, çocuğun ailesinden bazı kişilerin de gözaltına alındığı ifade ediliyor. Bu aşamada gözaltıların kapsamı ve resmi işlemlerin ayrıntıları kamuoyuna açık şekilde netleşmiş değil.  

Okulda yeni güvenlik tedbiri: Şeffaf poşet uygulaması

Olay sonrası en çok konuşulan ayrıntılardan biri, okul yönetiminin aldığı iddia edilen güvenlik önlemi oldu. Haberlerde, öğrencilerden bir süre çanta yerine şeffaf poşetlerle okula gelmelerinin istendiği, sabah girişlerinde kontrollerin artırıldığı ve okul çevresindeki polis varlığının yükseltildiği aktarıldı. Bu uygulamanın geçici güvenlik tedbiri olarak devreye alındığı belirtiliyor.  

Bu gelişme, yalnızca tek bir okulda yaşanan bir olay iddiasının ötesine geçti ve Ankara’daki veliler arasında “okul güvenliği” tartışmasını yeniden gündeme taşıdı. Çünkü mesele yalnızca bir silahın ele geçirilmesi değil; olayın ne kadar süredir fark edilmediği ve benzer risklere karşı okullarda ne kadar hazırlıklı olunduğu sorularını da beraberinde getirdi. Bu paragraf, haberlerde yer alan gelişmelere dayalı editoryal değerlendirmedir.  

Veliler ve öğrenciler ne anlattı?

Açık kaynak haberlerde yer verilen tanıklıklarda, bazı velilerin olaydan sonra okuldan çocuklarını daha temkinli şekilde almaya başladığı, öğretmenlerden ve okul yöneticilerinden bazılarının da ifade için emniyete çağrıldığı yönünde bilgiler paylaşıldı. Yine haberlerde bir öğrencinin, sınıf arkadaşını silahla gördüğünü ve büyük korku yaşadığını anlattığı ifadeler yer aldı. 

Bu haberi nasıl buldunuz?
Teşekkürler! Görüşünüz kaydedildi.
A
Haberi Hazırlayan
Ankara Haber Merkezi
Genel Yayin Yonetmeni
Türkiye'nin en kapsamlı haber merkezi.
428 yayin 47 okunma 0 yorum
Ankara Sincan okulda silah iddiası Ankara okul güvenliği ortaokulda tabanca paniği
Yazar Profili Tüm yazılarını incele 428 yayinlik arsiv
Haberi Öner
Kaydet, gönder veya bağlantıyı kopyala.
Bu bağlantı mevcut haber sayfasının kalıcı adresini paylaşır.
Topluluk Akışı

Okur Yorumları

Editör onayından geçen yorumlar görünür. Yapıcı katkılar öne çıkar.

0 yorum yayında Yorum Yaz

Yorum bırakın

Yorumlar editör onayı sonrası yayınlanır.
Bu haber için henüz yayında yorum yok. İlk yorumu siz bırakabilirsiniz.