15 Dakikada Beyaza Büründü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre saat 19.20 sıralarında başlayan yağış, kısa sürede şiddetini artırdı. Beytepe, Ahlatlıbel ve İncek hattında dolu yağışı yaklaşık 15 dakika sürdü. Mahalle sakinleri araçlarının üzerine battaniye sererek, kaput ve tavan kısımlarını elle tutarak doludan korumaya çalıştı.

Görgü tanığı bir vatandaş, “Bir anda gök gürledi, ardından misket gibi dolu başladı. Arabayı içeri alacak vaktimiz yoktu, ne bulduysak örttük” dedi.

Hasar Henüz Netleşmedi

İlk belirlemelere göre bölgede ciddi bir yaralanma bildirilmedi. Ancak park halindeki bazı araçlarda göçük ve cam çatlağı oluştuğu belirtiliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, rögar tıkanmalarına karşı bölgede temizlik çalışması başlattı.

Sigorta acenteleri, kasko poliçelerinde dolu hasarının teminat kapsamında olduğunu hatırlatıyor. Uzmanlar, hasar tespiti için araç sahiplerinin fotoğraf ve video kaydı almasını öneriyor.

Ankara’da Mayıs Dolu Sürpriz Değil

Başkent, ilkbahar geçişlerinde dolu yağışlarına sık sık sahne oluyor. Meteoroloji uzmanları, gündüz 22 dereceye çıkan hava sıcaklığı ile akşam saatlerinde gelen soğuk hava dalgasının çarpışmasının bu tür lokal dolu fırtınalarını tetiklediğini belirtiyor.

2023’te Keçiören’de, 2024’te Etimesgut’ta benzer görüntüler yaşanmış, yüzlerce araçta hasar oluşmuştu. Uzmanlar, iklim değişikliği nedeniyle Ankara’da kısa süreli ama şiddetli dolu olaylarının artış eğiliminde olduğuna dikkat çekiyor.

Uzmanından Uyarı: Battaniye Doğru Ama Riskli

Otomotiv uzmanı Serkan Özdemir, battaniye yönteminin boyayı koruduğunu ancak dolu iri ise yeterli olmayacağını söylüyor: “En etkilisi kapalı otopark. Açık alandaysanız kalın battaniye, yorgan veya oto brandası kullanın. Kesinlikle aracın üzerinde durmayın, dolu yaralanmaya neden olabilir. Yağış sonrası aracı hemen yıkamayın, çizikleri artırabilir.”

Sürücüler İçin 3 Kritik Adım

  1. Dolu anında köprü altı veya benzin istasyonu gibi güvenli alana çekilin, asla ağaç altına girmeyin.
  2. Hasar varsa kaskonuz için 5 gün içinde ihbarda bulunun, fotoğraflayın.
  3. MGM’nin anlık uyarılarını takip edin, akşam saatlerinde yüksek kesimlerde park etmeyin.

Beytepe’de gece saatlerinde yağışın yerini sakin havaya bıraktığı, belediye ekiplerinin hasar tespitine sabah devam edeceği öğrenildi.

Bu haberi nasıl buldunuz?
Teşekkürler! Görüşünüz kaydedildi.
A
Haberi Hazırlayan
Ankara Haber Merkezi
Genel Yayin Yonetmeni
Türkiye'nin en kapsamlı haber merkezi.
520 yayin 13 okunma 0 yorum
Ankara Ankara dolu yağışı beytepe dolu 2026 ankara çankaya
Yazar Profili Tüm yazılarını incele 520 yayinlik arsiv
Haberi Öner
Kaydet, gönder veya bağlantıyı kopyala.
Bu bağlantı mevcut haber sayfasının kalıcı adresini paylaşır.
Topluluk Akışı

Okur Yorumları

Editör onayından geçen yorumlar görünür. Yapıcı katkılar öne çıkar.

0 yorum yayında Yorum Yaz

Yorum bırakın

Yorumlar editör onayı sonrası yayınlanır.
Bu haber için henüz yayında yorum yok. İlk yorumu siz bırakabilirsiniz.