Ankara’da pitbull dehşeti davası başladı: 2 kardeşi yaralayan köpeğin sahibinin tutukluluğu sürecek

Başkentte geçen yıl büyük tepki çeken pitbull saldırısına ilişkin davada ilk duruşma görüldü. Ankara Batı 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Etimesgut’ta 1,5 yaşındaki Efe ile 5 yaşındaki Doğa Öztürk kardeşlerin yaralanmasına neden olan köpeğin sahibi Tuğçe Ö.E. hakim karşısına çıktı.

Olay, geçen yıl 30 Kasım’da Etimesgut’ta meydana geldi. İddiaya göre pazardan dönen Belkız Öztürk ile çocukları apartmana girdikleri sırada, komşuları Tuğçe Ö.E.’nin evde beslediği pitbull cinsi köpek kapıdan dışarı çıkarak çocuklara saldırdı. Saldırıda önce Doğa, ardından henüz 1,5 yaşında olan Efe yaralandı. Çevredekilerin müdahalesiyle kurtarılan kardeşlerden özellikle küçük çocuğun yüzünde derin yaralar oluştuğu, iki çocuğun da Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

Sanık hakkında 3 yıla kadar hapis talebi

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan sanık Tuğçe Ö.E. hakkında, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla dava açıldı. Hazırlanan iddianamede sanık için 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık, mağdur çocukların babası Adem Öztürk ile taraf avukatları katıldı.

Sanık: “Köpeğimi eğittim, hep ağızlıkla gezdiriyorum”

Mahkemede savunma yapan Tuğçe Ö.E., yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Olay anında evde olmadığını, iş yerindeyken annesinden gelen telefon üzerine durumu öğrendiğini ve hemen eve giderek köpeği oradan uzaklaştırdığını iddia etti.

Hakimin, mağdur çocuklardan birinin diş izine bağlı yaralandığının belirlendiğini hatırlatması üzerine sanık, çocuğun köpeğin patisiyle yaralanmış olabileceğini öne sürdü. Sanık, “Ben köpeğimi eğittim, hep ağızlıkla gezdiriyorum. Daha önce hiçbir cezai yaptırım uygulanmadı” diyerek kendini savundu.

Ayrıca çocukların ellerindeki poşet ya da oyuncağın köpekte tepkiye yol açmış olabileceğini ileri süren sanık, ailesinin geçimini kendisinin sağladığını belirterek beraatini talep etti.

Baba: “Söz dinleyen bir köpek olsaydı o kadar uğraşılmazdı”

Duruşmada söz alan baba Adem Öztürk ise olay sırasında otoparkta bulunduğunu, pazardan döndükten sonra çocuklarını ve eşini apartmana gönderdiğini anlattı. Kapı önünde herhangi bir kavga ya da gerilim yaşanmadığını söyleyen Öztürk, köpeğin kapı aralığından bir anda çıkarak çocuklarına saldırdığını ifade etti.

Kızının vücudunda da diş izi bulunduğunu söyleyen Öztürk, küçük çocuğun yaşı nedeniyle yaşadıklarını anlatamayacak durumda olduğunu vurguladı. Baba Öztürk, “Çocuğu köpeğin elinden almak için hem sanığın annesi hem de benim eşim uğraşmış. Söz dinleyen bir köpek olsaydı bu kadar müdahale gerekmezdi” dedi.

Mahkemeden iki kritik ara karar

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda iki önemli ara karara imza attı.

İlk olarak, olay sırasında köpeğin yanında bulunduğu belirtilen sanığın annesi Ayşe Ö. hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Savcılık tarafından yürütülecek soruşturma sonucunda yeni bir iddianame hazırlanması halinde dosyaların birleştirilip birleştirilmeyeceği daha sonra değerlendirilecek.

İkinci olarak ise mahkeme, tutuklu sanık Tuğçe Ö.E.’nin tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Dava, 11 Mayıs tarihine ertelendi.

Olay neden Ankara’da bu kadar yankı uyandırdı?

Etimesgut’taki bu saldırı, yalnızca bir adli dosya olarak değil, apartman yaşamında tehlikeli köpek beslenmesi, çocuk güvenliği ve kamu sorumluluğu başlıkları açısından da geniş yankı uyandırdı. Özellikle küçük yaşta iki çocuğun apartman girişinde saldırıya uğraması, olayın kamu vicdanında daha derin bir etki bırakmasına neden oldu.

Bu haberi nasıl buldunuz?
Teşekkürler! Görüşünüz kaydedildi.
A
Haberi Hazırlayan
Ankara Haber Merkezi
Genel Yayin Yonetmeni
Türkiye'nin en kapsamlı haber merkezi.
423 yayin 39 okunma 0 yorum
Ankara Ankara pitbull davası Etimesgut pitbull saldırısı 2 kardeşi yaralayan köpek
Yazar Profili Tüm yazılarını incele 423 yayinlik arsiv
Haberi Öner
Kaydet, gönder veya bağlantıyı kopyala.
Bu bağlantı mevcut haber sayfasının kalıcı adresini paylaşır.
Topluluk Akışı

Okur Yorumları

Editör onayından geçen yorumlar görünür. Yapıcı katkılar öne çıkar.

0 yorum yayında Yorum Yaz

Yorum bırakın

Yorumlar editör onayı sonrası yayınlanır.
Bu haber için henüz yayında yorum yok. İlk yorumu siz bırakabilirsiniz.