Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, başka bir dosyadan hükümlü bulunan sanık Ümitcan Uygun SEGBİS ile katıldı. Taraf avukatları salonda hazır bulundu.

"Cinayetten aklandım, algı oluşturuluyor"

Savunmasında konuşan Ümitcan Uygun, "Doğru bilinen bir yanlış var. Aleyna Çakır dosyasında ben cinayetten yargılanıyormuşum gibi algı oluşturuluyor. Ben cinayetten aklandım. Karşı taraf medyayı seviyor. İnfaz sürem doluyor ama 'tehlikeli tutuklu' statüm var, çıkamıyorum" dedi.

Savcı 15 yıl istedi

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık Uygun'un 'intihara teşvik etme ve intihar kararını kuvvetlendirme' ile 'eziyet etme' suçlarından toplam 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı söz alan Uygun, "Hakkımda istenen cezayı kabul etmiyorum. Delil yok. Medyaya yansıyan görüntü Aleyna'nın öldüğü gün gibi gösteriliyor ama olay daha önce oldu. Ben Aleyna'yı öldürmedim. Bir tokat atmışım, bunu kabul ediyorum ve buna eziyet deniyor. Bir tokat eziyetse Kızılay'da darağacı kurun beni sallandırın" ifadelerini kullandı.

Duruşma ertelendi

Ara kararını açıklayan mahkeme, taraf avukatlarına mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre verdi. Bir sonraki duruşma 22 Eylül'e ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

'Aleyna Çakır' adıyla bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020'de Keçiören'deki evinde 21 yaşında hayatını kaybetmiş halde bulunmuştu.

Esen'in ölümünden kısa süre sonra, sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun'un Esen'e şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada yayılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Esen'in ölümünden sorumlu tutulan Ümitcan Uygun hakkında 'intihara teşvik etme' suçundan 10 yıla kadar, 'eziyet etme' suçundan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Bu haberi nasıl buldunuz?
Teşekkürler! Görüşünüz kaydedildi.
A
Haberi Hazırlayan
Ankara Haber Merkezi
Genel Yayin Yonetmeni
Türkiye'nin en kapsamlı haber merkezi.
507 yayin 137 okunma 0 yorum
Ankara alyna çakır ümitcan uygun sema esen
Yazar Profili Tüm yazılarını incele 507 yayinlik arsiv
Haberi Öner
Kaydet, gönder veya bağlantıyı kopyala.
Bu bağlantı mevcut haber sayfasının kalıcı adresini paylaşır.
Topluluk Akışı

Okur Yorumları

Editör onayından geçen yorumlar görünür. Yapıcı katkılar öne çıkar.

0 yorum yayında Yorum Yaz

Yorum bırakın

Yorumlar editör onayı sonrası yayınlanır.
Bu haber için henüz yayında yorum yok. İlk yorumu siz bırakabilirsiniz.